2020-11-09

Recover förvärvar Skadesanering i Stockholm AB

Recover stärker nu sin närvaro i Stockholmsregionen genom att förvärva Skadesanering i Stockholm AB. Skadesanering i Stockholm grundades 2005 och omsätter årligen 45 MSEK inom affärsområdet Skadeservice.

Recover omsätter ca 1 miljard SEK årligen i Sverige inom affärsområdena Industriservice, Skadeservice och Riv & Håltagning. Recover driver verksamheten utifrån 20 orter i Sverige genom varumärkena Relita, Betongborrargruppen, Misab-gruppen och Demolit.

- Skadesanering i Stockholm AB passar perfekt in i vår utveckling av Recovers svenska verksamhet, säger Andreas Tengelin, VD för Recover i Sverige. Vi förstärker vår verksamhet inom Skadeservice i hela Stockholmsregionen. Skadesanering i Stockholm har en imponerande historia med fina kundrelationer och mycket kompetenta och engagerade medarbetare som vi nu välkomnar till oss.

- Det känns helt rätt att verksamheten nu utvecklas vidare i Recovers regi, säger Mikael Martinsson, VD och delägare i Skadesanering Stockholm AB. Recovers syn på lokalt entreprenörskap tror vi är den allra bästa miljön framåt både för våra kunder och medarbetare.
Skadesanering i Stockholm AB kommer att byta namn till Recover senare i år tillsammans med Recovers övriga varumärken i Sverige.

- Förvärvet av Skadesanering i Stockholm AB är en ytterligare pusselbit i vår pågående tillväxtresa i hela Norden. Samtidigt ser vi att Recover som ägare kan utveckla verksamheten vidare inom flera områden som digitalisering och HSE, säger Recover Groups koncernchef Mattias Ringqvist i en kommentar.


Om Recover Nordic
Recover är marknadsledande i Norden inom Industri- & Skadeservice och har i tillägg en dominant position inom Riv & Håltagning i Sverige. Koncernen levererar tjänster till försäkringsbolag, företag och privatpersoner. Sedan Recover etablerades som en självständig verksamhet för sex år sedan har företaget tredubblat omsättningen och genomfört 22 förvärv. Recover är en nordisk aktör som är rikstäckande i Norge, Danmark och Finland och är i Sverige marknadsledande i Mälardalen. Recover har över 2 400 anställda fördelat på mer än 100 kontor över hela Norden.

EQT äger Recover och är ett av Europas ledande riskkapitalbolag med över 25 års erfarenhet av företagsförvärv och utveckling av dessa. Bolaget har idag cirka 20 aktiva fonder som investerat i 140 företag runt om i världen, som tillsammans har över 158 000 anställda.


För ytterligare information kring vår verksamhet se gärna våra webbsidor.

www.misabgruppen.se|www.recovernordic.com
www.relita.se|www.betongborrargruppen.se
www.demolit.se|www.skadesaneringstockholm.se

Frågor besvaras av:

Andreas Tengelin
VD Recover Sverige
Tel. 0708 46 40 70

Mikael Martinsson
VD Skadesanering i Stockholm AB
Tel. 0703 49 09 17