2020-08-18

Mattias Ringqvist, Ny Group CEO Recover Nordic

Oslo, 18 augusti 2020: Mattias Ringqvist har utnämnts som ny Group CEO för Recover Nordic. Ringqvist har lång och bred erfarenhet av att utveckla serviceföretag i Norden, senast som ansvarig för Verisures nordiska verksamhet. Ringqvist tillträder sin roll den 17 augusti. Tillförordnade CEO Finn Øistein Nordam går tillbaka till sin tidigare roll som Group CFO.

Mattias Ringqvist är utbildad civilingenjör från Chalmers tekniska högskola i Göteborg. Före Verisure har Mattias haft ledande roller på Telenors svenska och danska verksamhet, och varit partner på McKinsey både i Sverige och USA. Han har följt Recover under senare tid och ser en stor tillväxtpotential på företagets hemmamarknader.

«Jag har stor respekt för organisationer där de anställda så tydligt hjälper människor och företag i vardagen. Att vara där för kunder varje dag dygnet runt kräver stort engagemang, hög kompetens och förstklassig servicenivå. Jag ser fram emot att utveckla Recover Nordic tillsammans med de anställda, så att vi kan bli en ännu tydligare ledande aktör i Norden», säger Mattias Ringqvist i en kommentar.

Tore Thorstensen, styrelseordförande i Recover Nordic, kommenterar: «Vi är mycket nöjda med att ha Mattias Ringqvist ombord som ny Group CEO i Recover Nordic. Mattias har en lång erfarenhet från att leda och utveckla framgångsrika serviceföretag i Norden, och jag är övertygad om att Mattias är det bästa valet för att leda Recover Nordic, och att han – tillsammans med resten av ledningen – kommer att lyfta Recover Nordic vidare i nästa tillväxtfas.

Om Recover Nordic
Recover Nordic är marknadsledande i Norden inom skadeservice och miljötjänster, och levererar tjänster till försäkringsbolag, företag och privatpersoner. Efter att Recover Nordic etablerades som en självständig verksamhet för sex år sedan har företaget tredubblat omsättningen. Recover är en nordisk aktör som är rikstäckande i Norge, Sverige, Danmark och Finland. Recover har över 2 100 anställda fördelat på 104 kontor över hela Norden.

EQT äger Recover Nordic tillsammans med företagets ledning. EQT är ett av Europas ledande riskkapitalbolag med över 25 års erfarenhet av företagsförvärv och utveckling av dessa. Bolaget har idag cirka 20 aktiva fonder som investerat i 140 företag runt om i världen, som tillsammans har över 158 000 anställda.